EVERYTHING ABOUT VDS NEDEN GEREKLIDIR?

Everything about VDS Neden gereklidir?

Everything about VDS Neden gereklidir?

Blog Article

– Kaynak izleme ve optimizasyon: Sunucunun performansını izlemek, kaynak kullanımını enhance etmek ve gerektiğinde kaynakları yeniden dağıtmak.

VPS’in kullanıcılara sunucu üzerinde verdiği yetki, VDS sunuculara göre daha kısıtlıdır. Ayrıca VPS server, kaynaklarını bütün World-wide-web siteleri ile ortak kullanır. VDS kaynakları ise her bir kullanıcıya belirli miktarda atanmaktadır ve diğer kullanıcılarla da paylaşılmaz. VPS mi, VDS Sunucu mu? Hangisini Tercih Etmeliyim?

Paylaşımlı sunucularda root özelliği yoktur ve bir uygulama kurulumu yapmak istiyorsanız, internet hosting firmanızdan destek almanız gerekmektedir. Öte yandan VPS sunucular ile bu erişime kolaylıkla sahip olabilir ve kendi alanınızda daha özgür bir çalışma ortamı yaratabilirsiniz.

Bu sistemlerin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını bir çok ziyaretçimiz sormaktadır. Tam olarak anlatmak gerekirse Sanal Sunucu bir fiziksel sistem üzerine kurulan sanallaştırma yazılımı veya sanallaştırma platformu ile bu fiziksel sistemin birden fazla ayrı sistem gibi kullanılmasının sağlanmasıdır. Terimsel olarak VPS ve VM kısaltmaları ile anlatılır.

En yeni donanımlar ve güçlü altyapımız ile donatılmış VDS Sanal sunucularımız ile yüksek uptime ile sanal sunucu hizmetimizden yararlanın. Uygun fiyat ve yüksek performans ile Sanal Sunucu Kiralayın.

Bir sanal makine ile farklı makineler arasında daha düşük risklerle geçiş yapabilirsiniz. Bunun nedeni VM'lerin donanımdan bağımsız olmasıdır.

Yedeklilik : Güncel sanallaştırma teknolojisinin sunduğu özellikler ile sanal sunucunuzun yedeği kolayca alınabilir, bu sayede olası bir durumda hızlı şekilde yedek üzerinden sunucunuz kurtarılabilir.

Sanal Sunucu konseptinin temeli donanım kaynaklarını en üst seviye de kullanmak ve atıl yatırımların azami seviyede ekonomiye katılmasını sağlamaya dayanır.

Tahsis edilmiş barındırma tüm koltukta tek başına oturmaya benzer. Konforludur fakat pahalıdır ve aslında tüm bu ekstra alana ihtiyacınız yoktur.

– İşletim sistemi ve yazılım güncellemeleri: Sunucunun işletim sistemi ve diğer yazılımlarının güncellemelerini düzenli olarak yapmak.

Farklı kullanıcıların tek bir sanal sunucu yani VPS üzerinde işlem yapması şeklinde bu hizmeti belirtebiliriz. Eğer bir kullanıcı kendine ayrılan kaynağı tüketirse, diğer kullanıcıların kullanmadığı kaynakları bu sanal sunucuda kullanabilir. Yani farklı kullanıcılar genel kaynak kullanım performansını olumsuz etkilemez.

Sanal sunucu kullanımları sayesinde, yeterli olmayan alan probleminden web hosting paketi kullanımınıza göre yüksek oranda kurtulmuş oluyorsunuz. Sanal sunucularda bulunan sanallaştırma özelliği sayesinde birden fazla kullanıcı tarafından kaynak kullanımı yapılması mümkün oluyor.

Böylece hem enerji açısından tasarruf edilirken hem de aynı sistemde bir den fazla makina here çalıştırarak ekonomik avantaj sağlanır.

Bu, her bir sanal sunucu kendi işletim sistemine sahip olabileceği ve tamamen bağımsız olarak çalışabileceği anlamına gelir.

Report this page